***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Газът за 2023 г. е осигурен. Вторият мандат е реалната възможност за управление с ясна програма


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 3 януари   

 

Газът за 2023 година е обезпечен, съобщи в „ Денят стартира “ заместник-министърът на енергетиката Еленко Божков.

По думите му по-топлата зима значи по-малко употребявано количество газ от газохранилището в Чирен.

***

Държавният глава Румен Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на „ Продължаваме Промяната ". Папката получи номинираният за министър председател акад. Николай Денков.

***

***

***

Вторият мандат е действителната опция България да получи ръководство с ясна програмна посока и задания. Работим по документ, който да ги формулира. Това разяснява пред публицисти в Пловдив съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов, предава Българска телеграфна агенция. 

Той прикани ГЕРБ и Движение за права и свободи да се включат в процеса и " да не бягат от него ".

Иванов разяснява, че през днешния ден има следващ кръг от консултациите за разработване на Декларация за национални цели.

***

Южна Корея и Съединени американски щати разискват взаимно обмисляне и реализиране на американски нуклеарни интервенции за противопоставяне на Северна Корея, заяви през днешния ден канцеларията на южнокорейския президент, въпреки че американският президент Джо Байдън сподели по-рано, че няма да има взаимни нуклеарни учения сред двете страни, съобщи Ройтерс.

***

Силна детонация е чута тази нощ в съветския град Курск. Това заяви Telegram-каналът " Типичный Курск ".

Звукът от мощна детонация е бил чут в региона на Железнодорожния регион.

Според консуматори на обществената мрежа в региона на Муриновка се е чула детонация. Съобщава се за " единична детонация, само че мощна ".

***

Експертът по съветско разузнаване към Министерството на защитата на Дания, чиято идентичност се резервира в загадка, изясни, че Путин е подхванал нашествието в някогашната руска република вследствие на " страничните дейности " от лекуването, на което е подложен поради раковото си заболяване.

***

„ Щрицел е ранен от шрапнел, до момента в който прави репортаж за съветската експанзия в Украйна. Той е в сигурност, а пострадването не е прекомерно съществено. Това обаче е още едно увещание за компликациите, които репортерите в Украйна би трябвало да преодоляват, с цел да споделят истината “, написа основният редактор на „ Билд “.

***

В началото на декември генералният прокурор на Иран Мохамад Джафар Монтазери съобщи, че нравствената полиция е закрита. Но деятели остават скептични по отношение на това изказване, направено в отговор на непредвиден журналистически въпрос, заложен на конференция, и не представляващо ясна наредба на вътрешното министерство.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР